Kuva: Heikki Räisänen

Thetis luokkamestaruuteen ja ranking-voittoon

First 31.7 -luokan ranking-kausi huipentui varsin syksyisessä säässä purjehdittuun Gulf of Finland Raceen (GoFR), jossa ratkottiin samalla Firstien luokkamestaruus. 11 ORC-venettä purjehti samalla radalle Firstien kanssa, joita oli ilmoittautunut yhteensä kahdeksan kappaletta.

Erinomaisista järjestelyistään tunnettu GoFR ei pettänyt tälläkään kertaa vaikka olosuhteet haastoivat niin kilpailijoita kuin järjestäjiäkin. Sääennuste lupasi länsiluoteesta 8-12 m/s tuulta. Sunnuntain ennuste oli vielä huonompi, joten kilpailulautakunta pyrki ajattamaan mahdollisimman monta lähtöä lauantaina.

Sadepilvet toivat mukanaan kovia, jopa 15 m/s puuskia  aiheuttaen kilpailijoille ohjelmaa ja purje- ja kalustevahinkoja. Pohdittavaa ja kiireitä riitti myös purjeiden vaihdossa tuulen kevetessä sadepilvien välissä.

Ensimmäiset lähdöt rokottivatkin sekä First 31.7 että ORC-luokkien kalustoa ja kilpailun joutui jättämään kesken huomattava osa venekunnista (Firsteistä Anastacia ja La FlaquitaFun First oli kokenut kalustevaurion jo ennen ensimäistä lähtöä eikä näin päässyt osallistumaan).

Lauantai-iltapäivänä saatiin purjehdittua lopulta viisi lähtöä. Lähtövoitot otti Markku Mantereen Watatait, Heikki Vesalaisen Uhuru ja Perttu Monthanin Thetis, jonka sarja 1-2-1-(3)-1 riitti johtopaikkaan lauantain jälkeen ennen Uhurua ja Henri Matikan Mon Amieta.

Kilpailulautakunta tiedotti päätöksestään peruuttaa sunnuntain purjehdukset sääennusteesta ja rata-alueesta johtuen, mikä tarkoitti sitä, että lauantain tulokset jäivät voimaan. Thetis varmisti näin luokkamestaruuden ja samalla ranking-sarjan voiton.

(Kuvat: Heikki Räisänen)

Iso kiitos Gulf of Finland Racen organisaatiolle jälleen kerran erinomaisista järjestelyistä ja kaikille Firsteille ranking-kaudesta 2019!

Tulokset, First 31.7 -luokkamestaruus (Gulf of Finland Race)

 1. Thetis
 2. Uhuru
 3. Mon Amie
 4. Watatait
 5. Belette
 6. La Flaquita
 7. Anastacia
 8. Fun First

Tulokset, First 31.7 -ranking

 1. Thetis
 2. Uhuru
 3. Fun First
 4. Mon Amie
 5. Watatait
 6. Penelope
 7. Sportiga Marie
 8. Belette
 9. Lutra Lutra
 10. Anastacia
 11. Sen
 12. La Flaquita
 13. FirsTrip

Lisätietoja


Posted

in

by

Tags:

Comments

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.