Gulf of Finland Race päätti ranking-sarjan – Penelope luokkamestaruuteen ja ranking-sarjan voittoon

Ranking-sarja huipentui viikonloppuna Gulf of Finland Raceen. Viivalle saatiin yhteensä kymmenen First 31.7 -venettä ratkomaan sekä ranking-sarjan voittoa että mittelemään luokkamestaruudesta One Design -luokan radalle EMK:n edustalle. 

Kaava oli edellisvuodesta tuttu: kilpailuohje antoi kahden päivän lähtöjen yhteismääräksi enintään 15. Tämä lyhyellä, noin mailin radalla takasi sen, että miehistöissä ei tulisi aika pitkäksi. Eikä latausta myöskään puuttunut kauden ranking-sarjan muodostuessa varsin tiukaksi.

Lauantaina lähetettiin seitsemän lähtöä tiiviiseen tahtiin. Päivän aikana tuli todettua, että fleet ei ole sokerista tehty – sen verran reilusti tuli taivaalta vettä, mutta tämä ei menoa haitannut. Fokat viihtyivät keulalla tuulen puhaltaessa 6-10 m/s eteläkaakosta. Lauantain vahvimman suorituksen tarjosi Perttu Rönkön Penelope sarjalla 1-1-4-1-1-2-2 ennen Petri Mustosen Lutra Lutraa ja Heikki Vesalaisen Uhurua. Yhden ykkössijan kirjautti myös Eero Lehmijoen Mélisande. After sail -tunnelmissa nautittiin järjestävän seuran tarjoamista hodareista ja virvokkeista ja käytiin läpi päivän tapahtumia.

Sunnuntaina sadepilvet olivat väistyneet ja tuuli keventynyt (4-5 m/s). Päivään mahtui viisi lähtöä tuulen kevetessä kohti iltapäivää. Tahdin määräsi Lutra Lutra vakuuttavalla sarjalla 1-1-4-1-1 Penelopen purjehtiessa sarjaan 2-5-3-3-6 ja Uhurun vastatessa rivillä 9-3-1-6-4. Yhdet poisheitot ja voittaja oli selvillä. Mutta ei ihan helpolla laskutoimituksella, sillä sekä ykkössijat että kakkossijat menivät uskomatonta kyllä tasan! Ratkaisu piti hakea kolmansista sijoista, joita Penelopelle kirjattiin kaksi ja Lutra Lutralle yksi.

Näin sekä ranking-sarjan voittoon että luokkamestaruuteen kruunattiin Penelope, toiseksi tuli molemmissa Lutra Lutra ja kolmanneksi Uhuru.

Lämpimät onnittelut voittajille ja kärkitriolle ja suurkiitos kilpakumppaneille, järjestäjille ja taustajoukoille hienosta tapahtumasta!

Lisätietoja

Kuvat: EMK / GoF ja Jyrki Luukkonen.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.