Penelope First 31.7 Two Star Challengen ja ranking-sarjan voittoon

Ranking-sarjan viimeinen kilpailu eli First 31.7 Two Star Challenge purjehdittiin lauantaina 8.9. Viivalle saatiin lopulta kymmenen venettä ja miehistöä. Ennusteet lupailivat kevyttä 2-4 m/s itätuulta, joten kipparikokouksessa päädyttiin vajaan 19 mailin rataan, johon oli sijoitettu useampia vastatuuli-myötätuuli -osuuksia.

WhatsApp Image 2018-09-08 at 08.17.40.jpeg

Lähtö oli tasainen. Hernesaaren edusta ja Hernesaaren ranta tarjoili hyvin kevyttä ja reikäistä tuulta fleetin kryssiessä kohti ensimmäistä ”ylämerkkiä” eli Husunkiven pohjoisviittaa. Perttu Rönkön ja Jussi Forsmanin Penelope kiersi merkin ennen Heikki ja Antti Vesalaisen Uhurua ja Perttu Monthanin ja Samu Salmenlinnan Thetistä.

Liuskasaaren jälkeen kärjen takana tuuli kuitenkin kuoli lähes kokonaan tuoden hieman eroa kärkiveneiden välille. Markku Kotisalon ja Kalle Purasjoen Fun First nousi kolmanneksi Thetiksen jäätyä tyveneen. Ilma alkoi kuitenkin vähitellen liikkua ja koko fleet pääsi uudestaan liikkeelle.

WhatsApp Image 2018-09-08 at 10.07.57

Isosaaren pohjoispuolella tuuli shiftaili jälleen tuoden mid-fleetin sijoituksiin eloa. Itäisimmän merkinkierron jälkeen Thetis onnistui nousemaan Fun Firstin ohi onnistuneen reitinvalinnan ansiosta. Lenssillä ohi Harmajan ja Katajaluodon ympäri ei nähty isoja muutoksia sijoituksissa. Legillä Katajaluodolta Melkille oli vauhdikkaampaa menoa lokin näyttäessä parhaimmillaan seitsemää solmua.

Melkin kierron jälkeen oli Ensimmäisenä maalilinjan ylitti reippaalla marginaalilla Penelope. Toiseksi purjehti Uhuru ja kolmanneksi Thetis ennen Fun Firstiä.

WhatsApp Image 2018-09-08 at 16.38.11

Lämpimät onnittelut mitalisteille ja iso kiitos kilpailupäällikkö Markku ”Jimi” Penttiselle sekä kaikille kilpaijoille ja rannalta kannustaneille! Kilpailun tallenne on saatavilla RaceQ’s -sivustolla.

First 31.7 Two Star Challengen ja samalla koko ranking-sarjan voittoon ylsi Penelope. Ranking-sarjan toiseksi tuli Petri Mustosen Lutra Lutra ja kolmanneksi Markku Kotisalon Fun First.

Palkintojenjaon jälkeen käytiin ajatustenvaihtoa menneestä kaudesta ja pohdittiin jo tulevaa Blue Peterin antimista nauttien. Two Star oli selvästi formaattina kiinnostava ja firsteille sopiva.

Jatketaan sparrailua syksyn aikana. Nyt kuitenkin kiitos kaikille tästä kaudesta!

First 31.7 Two Star Challenge -tulokset

  1. Penelope
  2. Uhuru
  3. Thetis
  4. Fun First
  5. Watatait
  6. Sportiga Marie
  7. Mon Amie
  8. La Flaquita
  9. Bella
  10. Belette

Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.