Penelope luokkamestaruuteen ja Gulf of Finland Racen voittoon

Viikonloppuna purjehdittiin Gulf of Finland Race ja samalla ”pikkufirstien” luokkamestaruuskilpailut. Rata-alueena oli C eli kompakti vesialue Löylyn ja Liuskasaaren edustalla. ORC-veneitä oli radalla tusinan verran omassa lähdössään ja firstejä täysi kymmenen kappaletta.

Sää oli lauantaina enimmäkseen puolipilvinen tuulen puhaltaessa 4-7 m/s etelälounaasta. Kilpailu oli tiivistä ja tilanteita riitti, miehistöillä syke pysyi hyvällä tasolla. Päivään saatiin mahtumaan viisi starttia ja kärkikolmikon osalta järjestys oli ensimmäisen päivän jälkeen Lutra Lutra, Penelope ja Uhuru.

Sunnuntaina sää keveni ja tarjosi enemmän taktisia irtiottoja. Saldoksi saatiin kolme starttia 2-5 m/s tuulissa. Sijoitukset menivät veneiden välillä sopivasti ristiin, mikä tarkoitti sitä että lopputuloksista tuli ennätyksellisen tiivis terävimmän kärjen takana.

Luokkamestaruuden otti vakuuttavalla esityksellä Perttu Rönkön luotsaama Penelope ennen Markku Kotisalon Fun Firstiä ja Petri Mustosen Lutra Lutraa.

Onnittelut kärkitriolle sekä lämmin kiitos kaikille osallistuneille, järjestäjille ja tukijoille!

Tulokset:

Kuvia tapahtumasta löydät täältä. Myös ranking-sarjan tulokset päivitetty.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.