Thetis Suursaari Racen voittoon

Tämän vuoden Suursaari Race purjehdittiin aurinkoisessa kelissä tuulten vaihdellessa erittäin kevyestä yhdeksään metriin sekunnissa. Mukana oli tällä kertaa viisi First 31.7:aa, Baltic Offshore Weekin läheisyys kisakalenterissa jakoi fleetin osallistumista kuten oli tiedossakin.

Avotuulilähtö Mellsteninselältä oli tasainen ja pian päästiin nostamaan spinnuja. Thetis johti fleetiä ohi Melkin ennen Lutra Lutraa ja Mélisandea. Lutra Lutra nousi kärkeen tiukalla vastaisella kohtia Hramtsovia, jossa taas päästiin spinnuille. Menomatka Kotkan portille oli kaiken kaikkiaan vauhdikas, keskinopeudet nousi yli seitsemän solmuun.  Kotkan portille Thetis oli noussut taas kärkeen ja Mélisande toiseksi Lutra Lutran ollessa kolmas.

Suursaaren itäpuolella edettiin kevenneessä ja reikäisessä tuulessa ja johtopaikka vaihtui taajaan. Kuten niin monesti aiemmin, koko fleet tiivistyi kokoon Suursaaren etäläkärkeen. Nouseva lounaistuuli vauhditti fleetiä Kotkan portille, jossa sijoitukset olivat samat kuin kiertoon lähdettäessä.

Kryssi 7-9 m/s tuulessa Kallbådalle nosti Lutra Lutran kärkeen. Kallbådan jälkeen tuuli alkoi jälleen keventyä. Aamuyöstä matkanteko oli jo lähes pysähtynyt ja Vuosaaren edustalla odoteltiin uutta tuulta. Hramtsovilla päästiin spinnuille ja kärjessä jiippailiin kohti Melkkiä.

Thetis oli päässyt Lutra Lutran tuntumaan ennen Melkin kiertomerkkiä ja viimeisessä jiipissä Thetis onnistui saamaan sisäpaikan. Sijoitus säilyi maaliin asti Lutran hyökätessä aktiivisesti. Kolmanneksi sijoittui Mélisande ennen Milouta ja Beletteä.

Lämmin kiitos kaikille kilpailujoille, järjestäjille ja kotijoukoille hienosta viikonlopusta!

 

Lisätietoja


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.