SM-mitalipöytä on katettu

Lutra Lutra, Mon Amie ja Mélisande purjehtivat SM-mitaleille

Bryt Sails First 31.7 Championship 2016 purjehdittiin viikonloppuna HSK:lla 13 veneen voimin. Olosuhteet olivat erittäin vaihtelevat: lauantain Rauli-myrskyn kerätessä voimiaan pikku-firstit suuntasivat Melkille ja saivat purjehdituksi yhden lähdön ennen keskituulen noustessa yli tuulirajan 13 m/s. Sunnuntaina tuuli keveni ja tuloslistaan saatiin kirjattua kolme starttia 3-5 m/s länsilounaasta puhaltaneessa tuulessa. 

Lauantain puhurissa meno oli arvatenkin ”raikasta” eikä kiinalaisilta tai revenneiltä purjeilta vältytty. Myös ratamerkkien paikallaan pysymisessä oli haasteita ja rataa jouduttiin lyhentämään. Osa fleetistä reippaili spinnuilla osan valitessa konservatiivisemman taktiikan ja suunnatessa suoraan alamerkille storan ja fokan voimin. Surffeissa käytiin näinkin yli 11 solmun vauhdeissa. Ensimmäisen lähdön korjasi nimiinsä Perttu Rönkön Penelope ennen Petri Mustosen Lutra Lutraa ja Eero Lehmijoen Mélisandea.

After sailissa kerrattiin tilanteita ja olosuhteita ja nautittiin saunasta, luokkakavereiden seurasta tapahtuman kumppanin Bryt Sailsin tarjoamien purtavien ja virvokkeiden kera.

Sunnuntain ensimmäisen startin otti nimiinsä Henri Matikan kipparoima Mon Amie. Toiseksi ennätti Mélisande ja kolmanneksi Penelope. Toisen lähdön nopein oli puolestaan Lutra Lutra ennen Penelopea ja Heikki Vesalaisen Uhurua. Myös kolmas ja viimeinen lähtö oli Lutra Lutran juhlaa ennen Mélisandea ja Mon Amieta.

Näin First 31.7 -luokan historian toiseen SM-kultaan tarrasi Lutra Lutra, hopeaan Mon Amie ja pronssiin Mélisande.

First 31.7 SM-mitalistit 2016 Lutra Lutra, Mon Amie ja Mélisande

Bryt Sailsin Yllättäjä-palkinto jaettiin hyvästä tsempistä ja venevauhdista Jussi Heikkilän Bellalle. Valinnan suoritti luokan kippareista koostuva toimikunta.

Lämpimät onnittelut mitalisteille sekä suurkiitos kaikille kilpailijoille, järjestäjille ja tapahtuman mahdollistaneille (FSRO, Bryt Sails / Sail and Go, HSK)!

Seuraava ranking-tapahtuma on kauden päättävä Gulf of Finland Race 10.-11.9. jolloin ratkaistaan myös tämän kauden ranking-mestaruus.

Lisätietoja

Edit 29.8. 22:20: Ranking-tilanne päivitetty


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.