Ranking avattu Spring Cupilla, Melisandé voittoon

Kauden 2016 ensimmäinen ranking Spring Cup purjehdittiin 28.-29.5. Liuskasaaren eteläpuoleisella rata-alueella hienossa säässä. 

Lauantaina 4-7 m/s itätuuli tarjoili vaihtelevat olosuhteet. Ensimmäiset kaksi lähtöä otti nimiinsä Eero Lehmijoen kipparoima Melisandé, kakkossijat menivät Markku Kotisalon Fun Firstille ja Petri Mustosen Lutra Lutralle.  Kolmansiksi ehtivät Markku Mantereen Watatait ja Perttu Rönkön Penelope.

Ensimmäistä lähtöä väritti karannut alamerkki, mikä aiheutti suurimmalle osalle kilpailijoista päänvaivaa. Vain kolme venettä löysi korvaavan alamerkin ja purjehti radan oikein. Kilpailujärjestäjät ajattivat kolme lauantaina kolme lähtöä ja lisäsivät koko kilpailun lähtöjen määrää viiteen (edelleen yhdellä poisheitolla).

Kolmannen lähdön vei Penelope perässään Lutra Lutra ja Heikki Vesalaisen Uhuru.

Sunnuntaina tuuli puhalsi itäkoillisesta voimakkuudeltaan 4-6 m/s. Päivän ensimmäisen lähtövoiton otti Uhuru ennen Lutra Lutraa ja Melisandéa. Viidennen startin otti vakuuttavasti Melisandé, toiseksi sijoittui Penelope ja kolmanneksi Kristian Raijn Kippo.

Spring Cupin voitto siis vakuuttavasti Melisandélle, kakkossija Penelopelle ja kolmas sija Lutra Lutralle.  Onnittelut voittajille ja lämmin kiitos järjestäjille eli HSS:lle!

Sijoitukset (vene, kippari, nettopisteet)

 1. Melisandé, Eero Lehmijoki, 6p
 2. Penelope, Perttu Rönkkö, 10p
 3. Lutra Lutra, Petri Mustonen, 12p
 4. Uhuru, Heikki Vesalainen, 21p
 5. Kippo, Kristian Raij, 21p
 6. Watatait, Markku Mantere, 25p
 7. Thetis, Perttu Monthan, 25p
 8. Fun First, Markku Kotisalo, 26p
 9. Milou, Kari Ståhlberg, 30p
 10. Sportiga Marie, Ville Virtala, 31p
 11. Bella, Jussi Heikkilä, 38p

Lisätietoja

Edit: Kilpailupäällikkö Paukkunen 3.6.2016: ”Tuloksissa oli vielä sellainen virhe, että FIN-10879 Uhurun DSQ oli startissa kaksi, eikä kolme kuten edellisissä tuloksissa oli. Uhuru sijoitus startissa kolme oli kolmas. Tämä korjaus muuttaa neljännen ja viidennen sijan paikkoja niin, että FIN-10879 on kokonaistuloksissa neljäs ja FIN-11824 on viides.”


Posted

in

by

Tags:

Comments

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.