Penelope purjehti ranking-voittoon

Kauden viimeinen ranking-kilpailu Gulf of Finland Race purjehdittiin Haukilahden edustalla upeassa kelissä. Puskaradio kertoi viime vuoden kilpailun järjestelyiden olleen huippuluokkaa, mikä nosti koko luokan odotukset korkealle.  Myös tämän vuoden tapahtuma oli menestys.

Lauantaina firstit (7 kpl) ja X-99:t (3 kpl) purjehtivat aivan Mellstenin rannan edustalla tiiviillä radalla peräti viisi lähtöä. Tuuli puhalsi itäkaakosta 5-7 m/s nousten hieman päivän edetessä, viimeisten lähtöjen puuskissa nähtiin 9-10 m/s lukemia ja ykkösgenoa vaihtui useimmilla firsteillä pienempään kolmosgenoaan. Kaksi ensimmäistä lähtövoittoa kirjattiin Heikki Vesalaisen Uhurulle, kolmas Markku Kotisalon Fun Firstille, neljäs Perttu Rönkön Penelopelle ja päivän viimeinen Eero Lehmijoen Melisandelle.

11952832_1657762607774708_203339114816070061_o
After sail -tunnelma oli korkealla auringon helliesssä kilpailijoita Haukilahden paviljongilla. Ilta päättyi vilkkaan puheensorinan siivittämään miehistöillalliseen päivän purjehduskuvien ja -videoiden pyöriessä valkokankaalla. Myös daily firsts -palkinnot jaettiin päivän suorituksista.

Sunnuntaina sää oli edelleen erinomainen, tuuli pysyi voimakkuudeltaan tasaisena 5-7 m/s. Rata-alue oli lähimpien karien eteläpuolella ja mitaltaan hieman lauantaista pidempi. Myös sunnuntaina purjehdittiin viisi starttia. Voitot kirjattiin Uhurulle (R6 ja R10), Melisandelle, Penelopelle ja Fun Firstille.
12009648_1658005434417092_8187726436206005300_nIntensiivisen purjehdusviikonlopun kokonaisvoiton sekä samalla koko First 31.7 ranking-sarjan vei tasaisella sarjalla ((2)-2-2-1-2-2-2-1-2-2) Perttu Rönkön Penelope miehistöineen. Toiseksi Gulf of Finland Racessa ja rankingissa sijoittui Heikki Vesalaisen Uhuru. Viikonlopun kolmanneksi sijoittui Eero Lehmijoen Melisande. Rankingin kolmanneksi tuli Petri Mustosen Lutra Lutra.

12004785_1658005491083753_236379862569928448_n

Lämmin kiitos vielä Gulf of Finland -kilpailujärjestäjille koko luokan puolesta!

Lisätietoja

Kuvat: Petri Mustonen

Edit: Tässä vielä kilpailupäällikön terveiset viikonlopun jälkeen:

EMK.fi -sivuston alla olevia kuvia saa vapaasti käyttää kun kuvaajan nimi (Tomi Hakola)  mainitaan. Kuvat ja videot täydellä resoluutiolla.

Omia huomioita la – su kisoista:
1) Starteissa pääsääntöisesti aina 5 – 40 sekuntia myöhässä
2) Startissa olematon venevauhti
3) Luovilla pitää puuskissa roikkua enemmän
4) Kevyemmällä avotuulella veisin miehistönpainoa reilusti kölin päälle – saisi pullean perän ylös hidastamasta (kannattaisi kokeilla)
5) Alamerkin kierrot PALJON pyöreimmiksi. Järjestäen kaikki tulivat suoraan alapoijulle, sitten käsijarru käännös, vauhti pois ja alapoijun jälkeen kymmeniä metrejä alle normaalin ajolinjan.

Kiitos ja anteeksi 🙂


Posted

in

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Penelope purjehti ranking-voittoon”

  1. Ahaa, its fаstidious dialogue concerning tһiѕ article here at
    thjs website, I hwve rеzd all that, sо at this time mee also commenting here.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.