Uhuru purjehti historialliseen SM-kultaan

Viikonloppuna purjehdittiin First 31.7 -luokan ensimmäiset SM-kilpailut.  Liuskasaaren edustalle sijoitetulla radalla nähtiin tasaväkistä kamppailua mitaleista sekä pistesijoista 15 veneen kesken. Tilanteiltakaan ei tiiviissä fleetissä vältytty. Vaihtelevat säät mahdollistivat lopulta viisi purjehdusta.

Lauantaina venekunnat saivat nauttia hienoista olosuhteista auringon helliessä ja tuulen ollessa ensimmäisessä lähdössä noin 6 m/s lännestä. Perttu Rönkön Penelope vei avauslähdön voiton, perässään Perttu Monthanin Thetis ja Heikki Vesalaisen Uhuru. Lähtöjen väliin osui pursiseura Sinbadin juhlaparaati, joka aiheutti reilun tunnin viiveen. Samalla tuuli nousi tasoon 7-8 m/s ja useimmat veneet vaihtoivat keulalle fokan. Toisen lähdön vei nimiinsä Uhuru, vanavedessään Penelope ja Jyrki Luukkosen Noordzee. Lauantain kolmannen ja viimeisen paukun otti ylivoimaisesti Janne Härkösen Silver Girl, toiseksi purjehti tasaista sarjaansa jatkaen Uhuru ja kolmanneksi Petri Mustosen Lutra Lutra.

11942562_10153226217458512_1311009736_o

After sail -tapahtumassa oli hyvä tunnelma ja kerrattiin päivän tapahtumia.  Samaan aikaan protestilautakunnalla riitti töitä, käsiteltävänä oli useampi protesti päivän tapahtumista. Tärkeää oppia kippareille ja hyvä askel luokalle.

Sunnuntai valkeni tyynessä säässä ja tuulta odoteltiin myös radalla. Ensimmäinen startti saatiin vasta iltapäivän puolella tuulen noustua. Lähtövoittoon purjehti Lutra Lutra ennen Uhurua ja Silver Girliä. Lutra Lutra oli myös päivän toisen lähdön nopein ennen Penelopea ja Markku Kotisalon Fun Firstiä. Ukkospilvet riepottelivat fleetiä kahteen otteeseen, ensimmäisen puhaltaessa peräti 26 m/s. Toinen myräkkä osui kolmanteen lähtöön, joka keskeytettiin viimeiselle ylämerkille juuri ennen rankkasadetta, rakeita ja salamointia. Näin kilpailujen saldoksi jäi viisi purjehdusta.

Koko kilpailun voittajaksi ja ensimmäiseksi suomenmestariksi purjehti erittäin tasaisella sarjalla Uhuru. Hopeaa otti Penelope ja pronssia Lutra Lutra.

Lämpimät onnittelut mitalisteille, kiitos kanssapurjehtijoille tiiviistä kilpailusta ja onnistuneesta tapahtumasta! Erityiskiitokset kilpailujärjestäjä FSRO:lle, vapaaehtoisille sekä HSK:lle tukikohdan ja kaluston lainaamisesta.

11973319_10153226421238512_232793451_o
11942399_10153226427088512_1017170759_o

Tulokset

 1. Uhuru, Heikki Vesalainen
 2. Penelope, Perttu Rönkkö
 3. Lutra Lutra, Petri Mustonen
 4. Noordzee, Jyrki Luukkonen
 5. Fun First, Markku Kotisalo
 6. Melisande, Eero Lehmijoki
 7. Thetis, Perttu Monthan
 8. Milou, Kari Ståhlberg
 9. Silver Girl, Janne Härkönen
 10. Joonatan II, Aapo Heijola
 11. Watatait, Markku Mantere
 12. Sportiga Marie, Ville Virtala
 13. Bella, Jussi Heikkilä
 14. Belette, Petteri Tarkio
 15. Mon Amie, Henri Matikka

Lisätietoja


Posted

in

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Uhuru purjehti historialliseen SM-kultaan”

 1. […] Firstien kilpailusta luokan sivuilla. Formula 18 -tulokset löydät tästä ja Erik Lähteenmäen valokuvia luokan kilpailusta […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.