Fun First Helsinki-Tallinnan ykkönen

Perinteikäs ja runsaasti Firstejä viivalle houkutellut Helsinki-Tallinna race oli jälleen jännä näytelmä ja taistelu paikasta podiumilla tiivistä.

Sääennuste lupasi kilpailuun kohtuullista länsituulta, näin ollen etukäteen oli odotettavissa ennätysnopea ylitys. Pitkä lähtölinja ja sivutuulilähtö aiheutti hieman haastetta, tällä kertaa OCS:iä tuli kuitenkin vain yksi.

Lyhyen spinnulegin jälkeen laivue lähti kohti Helsingin majakkaa Uhurun pitäessä johtopaikkaa. Pakka oli hyvin kasassa ja ajaminen match-race tyyppistä mutta ohittaminen oli erittäin haastavaa sivutuulikulmien vallitessa.

Aegnalla nostettiin taas spinnut, jolloin lopulliset ratkaisut tehtiin yön pimeydessä. Maaliin tultiin jo yhden aikaan yöllä, keskinopeudet 7,4kn tienoilla. Voiton vei vain 49 sekunnin marginaalilla Fun First, Uhurun ja Lutra Lutran ottaen seuraavat sijat. Firstien vahvuudesta kertoo myös se että samat veneet veivät kärkisijat LYS2 –luokassa ja kymmenen ensimmäisen veneen joukossa oli peräti kuusi Firstiä. Kiitokset koko fleetille tiukasta vastuksesta, tämä oli taas todellista one design –kilpailemista. 

 Tulokset löytyy täältä (First 31.7, LYS2). 

HTR match race HTR sunset HTR majakka

11870831_705307879601562_540913132069231271_n-2

Myös rankingin tulokset päivitetty kilpailun jäljiltä.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.