Ohjeita First 31.7 SM-kilpailuihin

Eilen julkaistiin SM-kilpailujen Notice of Race ja ilmoittautuminen kilpailujärjestäjä Finnish Sail Racing Organisationin eli FSRO:n toimesta. Erinäisten käänteiden jälkeen kilpailujen järjestäjä on vaihtunut, rata-alueen (Liuskasaari) pysyessä samana. Tukikohdan kilpailuille tarjoaa HSK. 

Seuraavassa muutama käytännön ohje ilmoittautumiseen ja valmistautumiseen.

 • Kuten Notice of Racessa todetaan, First 31.7 -luokan SM-säännöt pätevät. Kyseessä on SPV:n edellyttämä ja hyväksymä säännöstö, jonka hallitus on laatinut ja hyväksyttänyt. SM-säännöt löytyvät täältä. Kannattaa lukea.
 • Ilmoittautumislomakkeella tulee vakuuttaa, että vene on luokkasäännön mukainen. Voimassaoleva luokkasääntö löytyy täältä.
 • Jokaisen miehistön jäsenen tulee kuulua SPV:n alaiseen seuraan tai olla SPV:n alaisen luokkaliiton jäsen. Lisäksi jokaisella miehistöjäsenellä tulee olla ISAF Sailor ID.
  • Käytännössä ensimmäiseen kohtaan on kaksi vaihtoehtoa: joko kuuluu pursiseuraan varsinaisena jäsenenä / miehistöjäsenenä tai liittyy Suomen First 31.7 -purjehtijat ry:n täysjäseneksi (kannatusjäsenyys ei riitä). Pursiseurojen jäsenyydet hinnoittelee ja käsittelee kukin seura itse. First 31.7 ry:n jäsenyys on 40 euroa vuonna 2015. Mikäli jäsen on jo maksanut vuodelle 2015 kannatusjäsenyyden, riittää että maksaa erotuksena 20 euroa. First 31.7 ry:n jäseneksi  liittymisen ohjeet löydät täältä. Riittää, että jäseneksi liittyy ennen SM-kilpailuja ja pystyy tämän tarvittaessa todistamaan (maksutosite). Molemmissa tapauksissa pääsee nauttimaan SPV:n jäseneduista.
  • ISAF Sailor ID on ISAFin myöntämä veloitukseton purjehtijatunnus. ISAF Sailor ID:t pitää syöttää SM-kilpailujen ilmoittautumislomakkeella. Tunnuksen voi hakea täältä. Mikäli on purjehtinut esim. ORC EM- tai MM-kilpailuissa, on tunnus entuudestaan olemassa. Tarvittaessa salasanan voi palauttaa em. sivulta. Kuten NOR:ssa todetaan, ns. Sailor Classification ei SM-kisoissa päde, eli tuosta ei tarvitse huolehtia.
 • Veneiden säilytys: HSK.n veneet voivat olla kilpailun ajan omilla paikoillaan. Muista seuroista tulevat veneet voi kiinnittyäytyä C-laiturin pohjoispuolelle sinisiin poijuihin (satamamestarin terveiset 29.7.)
 • Lauantain purjehdusten jälkeen järjestetään luokkamestaruuskilpailuista tuttuun tyyliin after sail -ohjelmaa HSK:lla (sauna, suupalaa & seurustelua).

Mikäli kysymyksiä herää, kirjailkaa nämä alla olevalla lomakkeella tai sivuston keskustelupalstalle. Kiitos etukäteen, tehdään ensimmäisistä SM-kilpailuista onnistuneet!


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “Ohjeita First 31.7 SM-kilpailuihin”

 1. Petri

  Onko tuohon SPV:n SM-sääntöjen vaatimukseen tullut muutos kun SPV:n ohjeissa yhä vaaditaan että pitää olla SPV:n alaisen seuran (tai kv. vastineen) jäsen? http://www.spv.fi/documents/10644/14983/SM_saannot_SUOMEN_PURJEHDUS_JA_VENEILY_ry.pdf/3c3170f8-8641-4089-81e8-331652fab2c1

  Tuo on pitkään ollut vähän haastava tekijä mutta toki pöytälaatikkoseuroja on pilvin pimein.

 2. Jyrki Luukkonen

  Kiitos Perttu hyvistä ohjeista! Ainoa kysymys koskee ilmoittautumisaikaa, koska viimeistään imottauduttava?

  T:Jyrki / Noordzee

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.