Penelopesta viimeinen luokkamestari

First 31.7 -luokkamestaruuskilpailut purjehdittiin HSK:lla 30.-31.8. upeassa säässä. Tuulet vaihtelivat kahden päivän aikana 2-7 m/s ja auringosta saatiin nauttia suurin osa ajasta. Lauantaina shiftaavat tuulet ja iso fleet aiheuttivat kilpailujärjestäjälle hieman päänvaivaa, mutta kilpailun kaikki kuusi starttia saatiin purjehdittua suunnitellusti.

Mukaan taistoon oli saatu vuosikokouksessa asetettu tavoite eli 20 venekuntaa, mikä on mahtava saavutus! Tämä mahdollistaa myös SM-kilpailujen hakemisen vuodelle 2015. Yksi osoitus valtavasta sitoutumisesta luokan eteen on Kippo, jonka kyydissä seilasivat onnelliset vanhemmat ja taatusti fleetin nuorin gasti (4kk).

Lauantain kevyissä tuulissa nähtiin kun Kumitursaan Heikonen & Majander -kaksikko antoivat muille ajattelemisen aihetta poimimalla yhden ykköstilan ja kaksi kakkosta. Noordzee Jyrki Luukkosen komennossa nappasi myös yhden ykköstilan. Perttu Rönkön kipparoiman Penelopen sijoitukset lauantaina olivat 1-8-3.

Sunnuntaina tuuli voimistui hieman ja Penelope hyödynsi mahdollisuudet parhaiten: kolme ykkössijaa eivät jätä sijaa keskustelulle. Luokkamestaruus irtosi viiden pisteen marginaalilla Kumitursaaseen, jonka two-star -miehistö poimi sunnuntaina sijat viisi, seitsemän ja kaksi. Kolmannen sijan otti Heikki Vesalaisen Uhuru tasaisella sarjalla 5-3-5-2-3. Sijat 4 ja 5 menivät Eero Lehmijoen Melisandelle ja Perttu Monthanin Thetikselle.

Onnittelut Penelopelle mestaruudesta sekä kaikille muille palkituille! Lämmin kiitos kaikille osallistuneille sekä Race Committeelle, joka teki jälleen upeaa työtä! Kiitos myös HSK:lle sekä luokkaliitolle mainion lauantain after sail -tapahtuman mahdollistamisesta.

Ranking-sarjassa on seuraavaksi luvassa kauden päättävä First Finale 20.9.

Lisää tapahtumasta

Startti LM2014 Antti HannulaKuva: Antti Hannula 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.