FE&First31.7-purjehtijoitten gastikoulu 2012

Tervehdys

Perinteinen FE-purjehtijoitten gastikoulu järjestetään taas ja viimekertaiseen tapaan toimintaa järjestetään yhdessä First 31.7-purjehtijoitten kanssa ja näin ollen siis myös gastipaikkoja on tarjolla sekä FEneissä (www.fe83.org) että Firsteissä (tarkemmin http://first317.fi). Vesiharjoitukset kahdella eri venetyypillä mahdollistavat laajemman tutustuttamisen kilpapurjehdukseen ja toisaalta tuovat hieman erilaista perspektiiviä First 31.7:n ja FE83:n välillä

Kokemukset viimevuosilta on meitä opettaneet ja olemme monta kokemusta rikkaampia kuin aiemmin. Gastikoulu on historian varrella tuottanut purjehdusmaailmaan useita kokeneita gasteja ja meriittilistalla lienee tällä hetkellä ainakin yksi SM-kulta ja lukuisia muita kilpailuvoittoja.

Ennakkotietojen mukaan tänä vuonna oppilasmäärät saattavat olla kovinkin suuria, joten venepaikan saanti on nyt todella lähellä. Määrät ratkeavat vasta kun venekunnat ilmoittavat omat tarpeensa. Oppilasvalinnassa pyrimme noudattamaan entistä mallia, jossa koulutukseen otetaan suurinpiirtein sama määrä oppilaita kuin mitä venekunnilla on gastipaikkoja vapaana. Tällä vältetään se ettei ketään kouluteta ”kortistoon” pettymään, vaan jokaiselle halukkaalle pyritään tarjoamaan mahdollisuus hankkia lisäkokemusta kesän myötä, mutta luonnollisesti omalla aktiivisuudella on suuri rooli gastipaikkojen saamisessa.

Aiempaa keskustelua on foorumilla ollut seuraavissa keskusteluissa:

– Gastikoulu -07: http://www.fe83.org/forum/viewtopic.php?t=1329
– Gastikoulu -08: http://www.fe83.org/forum/viewtopic.php?t=1616
– Gastikoulu -09: http://www.fe83.org/forum/viewtopic.php?t=1919
– Gastikoulu -11: http://www.fe83.org/forum/viewtopic.php?t=2522

Kerrataan kuitenkin vielä uusille oppilaille mistä on kysymys sisältöineen.

Gastikoulu 1. kurssi
Kohderyhmä: Purjehtimiseen tutustuneet ja kilpapurjehduksesta kiinnostuneet, jotka haluavat oppia ja aloittaa kilpapurjehduksen harrastuksena. Vastuusyistä koulutukseen on 18 vuoden ikäraja.

Tavoite: Tutustuttaa oppilaat noin 4 hengen kölivenemiehistön tehtäviin veneessä (FE83) ja kilpapurjehduksen manoovereihin, First 31.7-veneitä silmälläpitäen käydään myös läpi 6-7 hengen kilpamiehistön myötä tulevia ”lisärooleja”. Kurssin jälkeen oppilailla on auttavat valmiudet osallistua purjehduskilpailuun miehistön jäsenenä.

Kurssin sisältö: Kurssi jakautuu kahteen osaan. Yhteen luokkatiloissa annettavaan teoriaosuuteen ja kahteen – kolmeen vesillä tapahtuvaan käytännön harjoitteluun.

Teoria-osuudessa käydään läpi:
– Kilpailun kulku
– Miehistön roolitus ja tehtävät (First 31.7)
* keulagasti
* mastogasti
* pianisti
* ison trimmaaja
* keulan trimmaaja
* pinnamies

– Manooverit:
* vastakäännös
* jiippi
* ylämerkin kierto
* alamerkin kierto

Käytännön harjoittelua on kolme kertaa vesillä sisältäen seuraavien osa-alueiden harjoittamista:
1. Harjoitus:
* tutustuminen veneisiin ja niiden köysistöihin
* vastakäännös
* spinnun nosto ja lasku
2. Harjoitus:
* spinnulla ajamisen harjoittelemista
* spinnujiippi
* spinnun laskeminen erilaisissa tilanteissa
3. harjoitus:
FE83 – Westhouse cup saaristokilpailuun osallistuminen eräänä keskiviikkona kesäkuussa -12.
First 31.7 – Kopun tiistaikilpailut ja/tai HSK torstaikilpailut (Blue Peter Race)

Koulussa on rajoitetusti tilaa, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa. Tavoitteenamme on siis kouluttaa vain tarpeeseen siten, että kaikilla on mahdollisuus osallistua kauden aikana kilpailuihin. Nopeat syövät siis hitaat ja on hyvä muistaa, että aktiviiset ovat etusijalla.

Nyt on siis aika julistaa tämän vuoden gastikoulun uusien kokelaiden ilmoittautuminen alkaneeksi. Vapaamuotoisessa ilmoittautumisesta olisi hyvä selvitä ainakin seuraavat seikat:
– Nimi ja yhteystiedot
– Lyhyt kuvaus purjehdustaustasta
– Ja lyhyt vastaus kysymykseen: Pystytkö sitoutumaan, jos saat vakiogastipaikan kilpamiehistössä kaudelle -12?
– Milloin tarvitset viimeistään vahvistuksen osallistumisestasi kurssille (huomioitavaa toki on että suurin osa koulutuksesta tapahtuu toukokuun/kesäkuun alun puolella), etteivät kesäsuunnitelmasi mene viime hetkellä sekaisin…?

Ja tietenkin se olennaisin yksityiskohta, eli koulutuksen hinta, mikä on tuttuun tapaan tasan nolla euroa. Eli hintalaatusuhteen pitäisi ainakin olla kohdillaan!

Ilmoittautumiset tulee jättää pikinmiten sähköpostilla osoitteeseen petri.mustonen@first317.fi

ps. First 31.7 kipparit, ilmoittakaa Petrille mahdollisista gastitarpeista, niin tiedetään buukkailla koulutettavia kullekin venekunnalle.

Tuulta purjeisiin!

Petri Mustonen / Hallituksen jäsen


Posted

in

by

Tags:

Comments

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.