Gastikoulu 2011 -ilmoittautumiset käynnissä

Perinteinen FE-purjehtijoiden gastikoulu järjestetään taas välivuoden jälkeen ja viimekertaiseen tapaan toimintaa järjestetään yhdessä First 31.7 -purjehtijoiden kanssa ja näin ollen siis myös gastipaikkoja on tarjolla sekä FEneissä että Firsteissä. Vesiharjoitukset kahdella eri venetyypillä mahdollistavat laajemman tutustuttamisen kilpapurjehdukseen ja toisaalta tuovat hieman erilaista perspektiiviä FE:n kaltaisesta ”pienestä” köliveneestä astetta suurempaan.

Kokemukset viimevuosilta on meitä opettaneet ja olemme monta kokemusta rikkaampia kuin aiemmin. Gastikoulu on historian varrella tuottanut purjehdusmaailmaan useita kokeneita gasteja ja meriittilistalla lienee tällä hetkellä ainakin yksi SM-kulta ja lukuisia muita kilpailuvoittoja.

Vuoden oppilasmäärät ratkeavat vasta kun venekunnat ilmoittavat omat tarpeensa, mutta oppilasvalinnassa pyrimme noudattamaan entistä mallia jossa koulutukseen otetaan suurinpiirtein sama määrä oppilaita kuin mitä venekunnilla on gastipaikkoja vapaana. Tällä vältetään se ettei ketään kouluteta ”kortistoon”, vaan jokaiselle halukkaalle pyritään tarjoamaan mahdollisuus hankkia lisäkokemusta kesän myötä mutta luonnollisesti omalla aktiivisuudella on suuri rooli gastipaikkojen saamisessa. Vaikka koulutus järjestetään FE- ja First317-purjehtijoiden toimesta, ei koulutus kuitenkaan mitenkään sido oppilaita ko. veneluokkiin. Lisäksi gastikoulun laajennukset mm. länsirannikolle ovat suunnitteilla, mutta tästä lisää tarkemmin jos asiat varmistuvat.

Koska kouluttajat ovat saaneet pitää ansaitun välivuoden, koulutus aloitetaan taas ihan alusta, eli nyt koulutukseen haetaan vain ”uusia” oppilaita, vanhat gastikoululaiset ovatkin jo siirtyneet jo joko vakigasteiksi tai osa jo omien veneittensä kippareiksi.

Aiempaa keskustelua on foorumilla ollut seuraavissa keskusteluissa:

Gastikoulu -07

Gastikoulu -08

Gastikoulu -09

Kerrataan kuitenkin vielä uusille oppilaille mistä on kysymys sisältöineen.

Gastikoulu 1. kurssi

Kohderyhmä: Purjehtimiseen tutustuneet ja kilpapurjehduksesta kiinnostuneet, jotka haluavat oppia ja aloittaa kilpapurjehduksen harrastuksena. Vastuusyistä koulutukseen on 18 vuoden ikäraja.

Tavoite: Tutustuttaa oppilaat noin 4 hengen kölivenemiehistön tehtäviin veneessä ja kilpapurjehduksen manoovereihin, First 31.7-veneitä silmälläpitäen käydään myös läpi 6-7 hengen kilpamiehistön myötä tulevia ”lisärooleja”. Kurssin jälkeen oppilailla on auttavat valmiudet osallistua purjehduskilpailuun miehistön jäsenenä.

Kurssin sisältö: Kurssi jakautuu kahteen osaan. Yhteen luokkatiloissa annettavaan teoria osuuteen ja kahteen – kolmeen vesillä tapahtuvaan käytännön harjoitteluun.

Teoria-osuudessa käydään läpi:

– Kilpailun kulku

– Miehistön roolitus ja tehtävät

* pinnamies

* keulagasti

* keskigasti

* trimmaaja

– Manooverit:

* vastakäännös

* jiippi

* ylämerkin kierto

* alamerkin kierto

Käytännön harjoittelua on kolme kertaa vesillä sisältäen seuraavien osa-alueiden harjoittamista:

1. Harjoitus:

* tutustuminen veneisiin ja niiden köysistöihin

* vastakäännös

* spinnun nosto ja lasku

2. Harjoitus:

* spinnulla ajamisen harjoittelemista

* spinnu jiippi

* spinnun laskeminen erilaisissa tilanteissa 3. harjoitus:

Westhouse cup saaristokilpailuun osallistuminen eräänä keskiviikkona kesäkuussa -11.

Koulussa on rajoitetusti tilaa, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa. Tavoitteenamme on siis kouluttaa vain tarpeeseen siten, että kaikilla on mahdollisuus osallistua kauden aikana kilpailuihin. Nopeat syövät siis hitaat ja on hyvä muistaa, että aktiiviset ovat etusijalla.

Nyt on siis aika julistaa tämän vuoden gastikoulun uusien kokeilaiden ilmoittautuminen alkaneeksi. Vapaamuotoisessa ilmoittautumisesta olisi hyvä selvitä ainakin seuraavat seikat:

– Nimi ja yhteystiedot

– Lyhyt kuvaus purjehdustaustasta

– Ja lyhyt vastaus kysymykseen: Pystytkö sitoutumaan, jos saat

vakiogastipaikan kilpamiehistössä kaudelle -11?

– Milloin tarvitset viimeistään vahvistuksen osallistumisestasi

kurssille, etteivät kesäsuunnitelmasi mene viime hetkellä sekaisin…?

Ja tietenkin se olennaisin yksityiskohta, eli koulutuksen hinta, joka on tuttuun tapaan tasan nolla euroa. Eli hintalaatusuhteen pitäisi ainakin olla kohdillaan!

Ilmoittautumiset tulee jättää pikimmiten sähköpostilla osoitteeseen

petri.mustonen@first317.fi tai petri@fe83.org.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Gastikoulu 2011 -ilmoittautumiset käynnissä”

  1. Petri / Lutra Lutra

    Ilmoittautuminen FE83- ja First 31.7 -purjehtijoiden järjestämään kilpapurjehduksen gastikouluun on päättynyt vuodelta 2011.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.