Uutiskirje 01/2011

Hei First 31.7 -purjehtijat!

First 31.7 -kausi 2011 avattiin vuosikokouksella ja illanvietolla 19.2.2011 ravintola Cantina Westissä. Paikalla oli yli 30 purjehtijaa! Vuosikokouksessa vahvistettiin ensi kaudelle 6 kilpailun ranking-sarja ja keskusteltiin muista tulevan kauden tapahtumista.

Ranking-sarja avataan WB Sails round the bouys racella, jossa purjehdimme omana luokkana ORC3-luokan yhteydessä.

ORC kisoihin osallistumiseen vaaditaan ORC-mittakirja. Sovimme jo viime kaudella Avomeripurjehtijat ry:n mittamiesten kanssa, että Firsteille saa luokkasäännön mukaisiin mittoihin perustuvan OneDesing ORC kirjan, jolloin mittauksia ei tarvitse tehdä. Voit tutustua First 31.7:lle myönnettyyn OneDesign ORC -mittakirjaan (pdf) Avomeripurjehtijoiden sivuilla.

Vuosikokouksessa yhdistyksen hallitukseen valittiin Perttu Rönkkö, Petri Mustonen, Heikki Vesalainen ja Aulis Miskala sekä muihin tehtäviin Eero Lehmijoki, Perttu Monthan, Juha Äystö ja Ari Jokinen. Vuosikokouksessa päätettiin kauden 2011 jäsenmaksuksi 10 euroa (ja kannatusjäsenten osalta 100 euroa). Liittymismaksua ei peritä.

Yhdistyksen tavoitteena on edelleen edistää purjehdusta First 31.7 -veneillä, järjestää yhteisiä purjehduksellisia tapahtumia jäsenilleen, ja tehdä First 31.7 -veneluokkaa tunnetuksi. Www-sivuiltamme (www.first317.fi) löytyy jo 24 toiminnassamme mukana olevaa First 31.7 –venekuntaa ja uusia venekuntia on jo ilmoittautunut mukaan toimintaan tulevalle kaudelle. Mikäli tunnet First 31.7 -purjehtijoita tai luokastamme kiinnostuneita, joita tämä uutiskirje ei vielä tavoita, laita tämä viesti heille eteenpäin. Tälle postituslistalle pääsee (tai siltä voi poistua) ottamalla yhteyttä puheenjohtajaan, perttu.ronkko(miumau)first317.fi

VUODEN 2011 JÄSENMAKSU

Nykyisten ja uusien jäsenten tulee maksaa vuoden 2011 jäsenmaksu, 10 euroa tilille: Nordea 130935-51313, (saaja: Perttu Rönkkö). Viestiin teksti: Jäsenmaksu 2011, jäsenen nimi, jäsenen sähköpostiosoite.

Www-sivuilta löytyy myös lomake, jonka täyttämällä voi liittyä jäseneksi. Lomakkeen täyttö ei kuitenkaan ole välttämätöntä, kun maksun viestiin on kirjoitettu pyydetyt tiedot. Sähköpostilistalla oleminen ei edellytä jäsenyyttä / jäsenmaksua, vaikka jäsenyys onkin suositeltavaa.

KAUSI 2011

Alle on koottu tiivistelmä ensi kauden tapahtumista. Lisätietoja löytyy www-sivuiltamme,www.first317.fiSivuilla on myös keskustelupalsta ja gastipörssi, joiden aktiiviseen käyttöön kannustamme.

Kaikissa tapahtumissa, myös kilpailuissa, pääpaino on purjehdushenkisessä sosiaalisessa toiminnassa. Kilpailuissa tärkeintä on yhdessä purjehtiminen turvallisesti ja osallistuminen, ei niinkään hampaat irvessä skabaaminen. Mukaan kilpailuihin kannattaa lähteä rohkeasti myös perhemiehistöllä ja retkipurjeilla. Gastipörssiin kannattaa ilmoittautua vapaaehtoiseksi, jos kisoihin ei omalla veneellä mukaan pääse. Gastina kilpailemisen kautta pääsee helposti mukaan kisailuun, vaikka aiempaa kokemusta ei vielä olisi. Kilpaileminen leikkimielelläkin tuo purjehdukseen aivan uuden ulottuvuuden!

TAPAHTUMAKALENTERI 2011

19.5. to          Trimmi-ilta, HSK, Helsinki

2.7. la            First 31.7 illanvietto, Hanko

11.8. to          Treeni-ilta, HSK, Helsinki

27.8. la         First 31.7 grillibileet, Espoo

RANKING KILPAILUT 2011

 

5.6. su                                 WB Sails round the bouys race

10.-11.6. pe-la                   Volvo Suursaari Race

1.-3.7. pe-su                       Hangon Regatta

23.7. la                                Matkapurjehdus Gullkronan selällä, GK

19.-20.8. pe-la                  Helsinki-Tallinna Race

27.-28.8. la-su                  Espoo GP, Avoin First 31.7 luokkamestaruus, EMK

Vuosikokouksessa muutettiin Ranking pistelaskentaa siten, että yhteispisteisiin lasketaan mukaan neljä parasta sijoitusta seuraavalla pisteytyksellä: 1. sija = 10 pistettä, 2. = 8p, 3. = 6p, 4. = 5p, 5. = 4p, 6. = 3p, 7. = 2p, kaikki muut sijat, mutta ei DNC = 1p. Yhteispisteisiin lasketaan lisäksi 1 piste, mikäli venekunta on osallistunut viiteen Ranking kilpailuun, 2 pistettä mikäli venekunta on osallistunut kuuteen Ranking kilpailuun (DNC ei katsota osallistumiseksi).

ILTASARJA 2011

Seuraavat 12 tiistai- / torstaikisaa on valittu iltasarjaan. Ajatuksena on ollut sopia yhteiset illat myös treenikisoille, jotta saamme veneitä linjalle yhtäaikaa mahdollisimman monta.

 

17.5.   tiistaikisa, KoPu
24.5.   tiistaikisa, KoPu
31.5.   tiistaikisa, KoPu
7.6.     tiistaikisa, KoPu
14.6.   tiistaikisa, KoPu
21.6.   tiistaikisa, KoPu
16.8.   tiistaikisa, KoPu
25.8.   torstaikisa, HSK
1.9.     torstaikisa, HSK
8.9.     torstaikisa, HSK
15.9.   torstaikisa, HSK
20.9.   tiistaikisa, KoPu

Lisätietoa tapahtumista ja kilpailuista kalenterissa.

MUUT ASIAT

Kevään aikana toteutetaan yhteistyössä Suomen FE83 –purjehtijoiden kanssa gastikoulu, jonka tavoitteena on tutustuttaa uusia purjehduksesta kiinnostuneita kilpapurjehduksen saloihin ja toimia kanavana First 31.7 (ja FE83) venekunnille uusien gastien hankkimisessa. Lisätietoja gastikoulusta saa Petri Mustoselta, petri.mustonen(miumau)first317.fi

Elokuisen RapuEskaaderimme osalta olemme päättäneet yhdistää voimamme RapuRegatta nimellä kulkevan jo perinteikkään tapahtuman kanssa. Ensi elokuun RapuRegatan päivämäärä on vielä auki, mutta selvinnee ajallaan. Lisätietoja: http://www.rapuregatta.fi/

First 31.7 purjehtijoille on tarjottu mahdollisuutta osallistua Kroatiassa uusilla First 35 veneillä 24.9.-1.10.2011 purjehdittavaan Regattaan / Eskaaderiin. Ohjelma tarkentuu osallistujamäärän vahvistuttua. Mukaan on lähdössä suomalaispurjehtijoita myös muista veneluokista. Purjehduksen järjestää http://www.pureyachting.fi/. Lisätietoja tapahtumasta: info(miumau)pureyachting.fi

ONE DESIGN SÄÄNTÖJEN SOVELTAMINEN KAUDELLA 2011

Vuosikokouksessa 13.2.2010 päätettiin luokkamestaruus, ranking, iltaranking sekä muihin kisoihin liittyen seuraavaa:

First 31.7 –yksityyppikilpailuihin hyväksytään pääsääntöisesti vain matalammalla LR-rikillä varustetut veneet. Korkeamman HR-rikin osalta hallitus tekee päätöksen kullekin kaudelle kevään järjestäytymiskokouksessaan tarkasteltuaan ensin edellisen kauden osallistujamääriä. Mikäli osallistujamäärät edellisen kauden ranking-kilpailuihin ovat olleet keskimäärin alle 15 venettä, annetaan HR-rikille oikeus kaikkiin alkavan kauden yksityyppikilpailuihin. Päätöksestä tiedotetaan jäsenille. HR-rikillä kilpailussa käytettävien purjeiden pinta-alojen tulee vastata LR-rikin purjeiden maksimipinta-aloja mahdollisimman hyvin. Mikäli isopurje ylittää maksimipinta-alan voidaan tätä kompensoida käyttämällä pienempää keulapurjetta.

Hallitus on päättänyt antaa HR-rikillä purjehtiville veneille oikeuden osallistua First 31.7 –yksityyppikilpailuihin kaudella 2011 käyttäen korkeintaan LR-rikiä vastaavaa purjeiden yhteispinta-alaa.

Vuosikokouksessa 19.2.2011 päätettiin tehdä lisäys Suomessa sovellettaviin luokkasääntöihin siten, että kilpailtaessa saa käyttää myrskyisopurjetta (trysail), jonka maksimikoko on ORC sääntöjen mukainen (pinta-ala alle 7,4 m2).

Aurinkoista kevättä!

Perttu Rönkkö & hallitus


Posted

in

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Uutiskirje 01/2011”

  1. Joyce

    good web mate

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.