Luokassa tapahtuu

Viime vuosina seurojen laitureista on tilaa ottanut yksi venetyyppi yli muiden; Beneteau First 31.7 -veneistä on tullut esimerkiksi HSK:n suurin köliveneluokka. Kasvu on saanut imua Euroopasta, missä  2000-luvun aikana 31.7:lle on syntynyt runsaasti yksityyppitoimintaa.

Luokkasääntöjen myötä 31.7:sta on muodostunut aito yksityyppiluokka, joka soveltuu mainiosti sekä rata- että avomeripurjehdukseen. First 31.7 on lisäksi erittäin monikäyttöinen ”Club Racer”, joka mahdollistaa vauhdikkaan kilpailemisen lisäksi myös nautinnollisen matkapurjehduksen.

First 31.7 -kilpailutoiminta alkoi Suomessa 2006 muutaman veneen toimesta LYS-luokassa. Aktiivisten jäsenten markkinointityön ja innostuksen, sekä veneen houkuttelevan hinta-laatusuhteen siivittämänä Suomen First 31.7 purjehtijat ry perustettiin kaksi vuotta sitten Vene 08 -tapahtuman yhteydessä.

Luokkaliitto edistää purjehdusta First 31.7 -veneillä, järjestää yhteisiä tapahtumia, tekee veneluokkaa tunnetuksi ja edistää yhteistyötä muiden maiden luokkaliittojen kanssa. Kahdenkymmenen 31.7:n raja ylittyi jo kaudella 2009, ja tällä hetkellä luokkaliiton toiminnassa on mukana jo yli 30 venekuntaa.

Kaudelle 2010 saatiin First 31.7 LR:lle OneDesign luokkasääntöihin perustuva ORC mittakirja. Kauden 2014 luokkamestaruuskilpailujen osallistujamäärä 20 venettä antoi eväät SM-statuksen hakemiselle ja ensimmäiset SM-mitalit jaettiinkin elokuussa 2015.

Suomen First 31.7 -purjehtijoiden joukossa on niin pitkän linjan kilpapurjehtijoita kuin perhepurjehtijoitakin, jotka vasta aloittavat kisaamista viikkokisoissa.

Tutustu kauden ohjelmaan ja liity Suomen First 31.7 purjehtijat ry:n jäseneksi!

Comments

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.