Esittely

First on erittäin monikäyttöinen ”Club Racer”, joka mahdollistaa vauhdikkaan kilpailemisen lisäksi myös asumisen veneessä hyvine peseytymis- ja ruokailumahdollisuuksineen. Vene onkin kooltaan ja ominaisuuksiltaan hieno vene saaristoon, Itämerellä retkeilyyn sekä kilpailemiseen.

Firstejä on maailmalla laaja venekanta – veneitä on valmistettu yhteensä yli 1 300 kappaletta. Vene on luonteeltaan ja heloitukseltaan sopiva sekä rata- että avomeripurjehdukseen, mutta myös hyvin kahden hengen purjehdittavissa. Firstin linjat ovat Groupe Finot’in käsialaa, runko ja kansi perustuvat Beneteaun Figaro -yksityyppiveneeseen.

Figaro on yhden/kahden hengen miehistöllä purjehdittava kilpasarja Biskajanlahdella, Pohjois-Atlantilla sekä myös Atlannin yli. Vuoden 2008 ARC:ssa Atlantin ylitti norjalainen First 31.7 Madonna voittaen luokkansa. Samassa luokassa purjehti myös suomalainen Merimyyräx (X-372). Firstin keula on melko pysty ja perä leveähkö. Venettä ei ole optimoitu mihinkään olemassa olevaan mittasääntöön eli runko on puhdaslinjainen. Ruotsalaiset ovat antaneet Firstille sympaattisen lempinimen ”en stor jolle”.

Tutustu tarkemmin:

Comments

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.