Suursaaren 2017 kärkikolmikko palkintojenjaossa

Mélisande, Sen ja Milou Suursaaren kärkikolmikko

Perinteinen Alandia Suursaari Race purjehdittiin 11-13.6. Kilpailu kokosi tällä kertaa lähtöviivalle kuusi firstiä, viikon päässä odottava Baltic Offshore Week jätti osan vakiokaartista rannalle. 

Sää suosi kilpailun ensimmäistä puolikasta: lähdön jälkeen edettiin spinnuilla lähes koko matka Suursaareen asti. Suurimman osan kärkisijaa piti Mélisande, mutta sijoituksista käytiin todella tiivistä kamppailua lauantain vastaisen yön sumussa sekä aamun nopeasti kevenevässä tuulessa. Ensimmäisenä Kotkan portin kiersi Ville Virtalan kipparoima Sportiga Marie ennen Tommi Kyntölän Seniä ja Kari Ståhlbergin Milouta.

Suursaarta lähestyttäessä tuuli keveni nopeasti ja saaren itäpuolella nähtiin perinteiseen tapaan todella isoja eroja. Koko firstien fleet kuitenkin pakkautui kasaan eteläkärjen jälkeen kunnes tuuli loppui kokonaan. Useiksi tunneiksi venynyt pläkä sai osan tiimeistä tekemään keskeyttämispäätöksen ennusteen ollessa yhtä lohduton.

Tuuli kuitenkin nousi ja kilpailevat veneet saivat taas vauhdista kiinni. Kotkan paluumatkalla kiersi ensimmäisenä Sen ennen Mélisandea ja Milouta. Kryssi 2-4 m/s tuulessa toi veneet Melkille sunnuntaina puolen päivän aikaan, jolloin Mélisande oli ehtinyt Senin edelle.  Samassa järjestyksessä tultiin myös maaliin.

Tulokset

  1. Mélisande
  2. Sen
  3. Milou

Keskeyttäneet: Belette, Sportiga Marie, Thetis.

Kaikki tulokset ja väliajat järjestäjän sivuilla.

Suursaaren pläkässä alkukauden hellyttävimmän luontohetken sai todistaa Milou.

Lämpimät onnittelut kärkitriolle, kiitos kaikille osallistuneille ja suurkiitos järjestäjille!


Posted

in

by

Tags: